Spanske bobler
Spanien er mest kendt for deres mousserende vin, Cava. Denne slags spanske bobler har en høj kvalitet og er meget populær hos danskerne, grundet den flotte balance mellem blødhed, syre og sødme. Hos Greatwine har vi udvalgt vores spanske bobler nøje med forskellige slags Cava af udsøgt kvalitet. Hvis du har brug for hjælp til at vælge den rette Cava, er du altid velkommen til at kontakte os.
Viser alle 12 resultater
-
Bodegas Ecológico Pequeños Cava Brut NV
✓ På lager & klar til levering
74 Kr. -
Vilarnau Cava Brut Reserva NV
✓ På lager & klar til levering
89 Kr. -
Dom Potier Cava Demi-Sec NV
✓ På lager & klar til levering
67 Kr. -
Vilarnau Cava Brut Nature Reserva Vintage 2020
✓ På lager & klar til levering
88 Kr.- Bobler, Chardonnay, Druer, Lande, Macabeo, Økologisk/biodynamisk, Parellada, Sæsonens favoritter, Spanske bobler, Vin
-
Vilarnau Cava Brut Reserva Rosé NV
✓ På lager & klar til levering
81 Kr. -
Dom Potier Cava Brut NV
✓ På lager & klar til levering
67 Kr. -
Vilarnau Cava Demi-Sec NV
✓ På lager & klar til levering
83 Kr. -
Dom Potier Cava Rosé NV
✓ På lager & klar til levering
67 Kr. -
Vilarnau Cava Brut Rosé Reserva NV Magnum
✓ På lager & klar til levering
186 Kr. -
Vilarnau Cava Brut Reserva NV Magnum
✓ På lager & klar til levering
186 Kr. -
Vilarnau Cava Brut Reserva NV Magnum i trækasse
✓ På lager & klar til levering
239 Kr. -
Vilarnau Cava Brut Rosé Reserva NV Magnum i trækasse
✓ På lager & klar til levering
245 Kr.
Hvad er Cava?
De spanske bobler, Cava, produceres i varierende sødhedsniveauer, der går fra den tørreste ‘brut nature’, gennem ‘brut’, ‘brut reserve’, ‘seco’, ‘semiseco’ til ‘dulce’, der er den sødeste, og farven på de forskellige Cava er enten hvid eller rosé. Druerne Macabeo, Parellada og Xarel·lo er de mest populære og traditionelle druetyper, der anvendes i produktionen. Kun vine, der produceres på den traditionelle metode, hvor vinen gennemgår en andengæring på flasken, må kaldes ‘Cava’. De vine, der produceres på andre måder må kun kaldes for ‘mousserende vine’ (vinos espumosos). Det er ikke længere tilladt at kalde Cava for 'spansk champagne' eftersom Champagne har sin egen beskyttede geografiske status.
Produktionen af Cava
Når der skal produceres Cava af typen rosé, er det ikke tilladt at blande rød- og hvidvin. Vinen skal laves via Saignée-metoden, der går ud på, at man under rødvinsproduktion på et tidligt stadie fjerner noget af den lyserøde saft fra mosten. Dette gør man for at intensivere den mængde saft, der er tilbage i rødvinsproduktionen. Den saft, der er blevet fjernet, fermenteres så separat og anvendes i rosévin. Ved Saignée-metoden anvendes druerne Garnacha, Pinot Noir, Trepat eller Monastrell. Udover Macabeu, Parellada og Xarel·lo kan Cava også indeholde druerne Chardonnay, Pinot Noir og Subirat.
Omkring 95 % af al Cava produceres i Penerés-området i Catalonien, hvor byen Sant Sadurní d’Anoia er hjem for mange af de største catalonske produktionshuse. Cava produceres også i andre byer – i Aragon, Castile og León, Extremadure, La Rioja, Basque Country, Navarre og Valencia.
Flere typer spanske bobler
Der findes også andre former for spanske bobler, der kaldes ‘achampanado’, et begreb, der bruges for utraditionelle mousserende vine. Disse spanske bobler er generelt billigere og serveres i flasken i barer eller restauranter, som specialiserer sig i netop disse mousserende vine. Selvom det ikke er Cava, er de mange steder også meget populære.