Bourgogne
Bourgogne bobler er fra en region der også producerer dejlige røde- og hvidvine. Bourgogne er ikke bare Frankrigs bedste vinområde, men også et meget anerkendt vinområde i verden. Bourgogne er nok er mest kendt for vine lavet på Pinot Noir og Chardonnay.
Hvis du vil læse mere om Bourgognes mousserende vin så kan det findes i bunden af siden.
Viser alle 2 resultater
-
Caves de Marsigny, Signe, Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut NV
✓ På lager & klar til levering
127 Kr. -
Maison Albert Bichot, Crémant de Bourgogne, Brut Réserve, Beaune NV
✓ På lager & klar til levering
229 Kr.- Bobler, Bourgogne, Chardonnay, Druer, Franske bobler, Nyheder, Nytår, Pinot Noir, Velkomst til nytårstalen, Vin
Produktionen af mousserende Bourgogne vin
Næsten alle Bourgogne-sorter har tilladelse til at lave Crémant de Bourgogne (Pinot Noir, Chardonnay, Gamay, Aligoté, Melon, Sacy osv.), men der er intet overladt til tilfældighederne, når det kommer til valg af drue.
Druerne er nøje udvalgt, og produktionsprocessen adskiller sig fra ikke-mousserende vine. Druerne høstes tidligt for at bevare den syrlighed, der kræves for at give Crémant de Bourgogne-vinene al deres friskhed.
Glimtet skabes ved tilsætning af en liqueur de tirage (basevin blandet med sukker og gær), når vinen aftappes. Dette får en anden gæring til at finde sted i flasken, som danner kuldioxid. Dette giver igen boblerne i glasset, når vinen hældes på.
Matching muligheder
Selvom Crémant de Bourgogne er en perfekt drink før middagen, tager det på ingen måde væk fra, at den også er en perfekt ledsager til maden. Vinen passer sammen med hovedretter såsom stuvet fjerkræ med pærer og tørret frugt. Med blanc de blancs fra Bourgogne kan du prøve kammuslinger eller flodfisk. Blanc de noirs passer perfekt til braiseret oksehale eller snegle med kartofler og er den ideelle partner til fjerkræ som f.eks. en høneret.
Historien bag
Den funklende Bourgogne gjorde sit indtog i historien i 1830, da den blev hyldet af digteren Alfred de Musset (1820-1857) i hans “Secretes pensées de Raphaël”. Den blev første gang lavet i begyndelsen af det 19. århundrede i Chablis, Nuits-Saint-Georges, Rully og Tonnerre, og siden da er den ikke holdt op med at funkle. Det var i lang tid praksis at lave sprudlende versioner af prestigefyldte burgundiske Grands Crus, men AOC-statussen, der blev tildelt i 1975, fastsatte strenge betingelser for dens produktion på grundlag af omhyggeligt anvendte traditionelle færdigheder for at opnå vinfremstilling af høj kvalitet.
Terrior
Druerne, som er basen til Crémant de Bourgogne, kommer fra en lang række forskellige jordtyper i vingårdsdistrikter i hele Bourgogne.
De spænder fra den kalkholdige undergrund i Joigny-distriktet i nord til granitterne i det sydlige Bourgogne, via kalksten og mergel i Côtes, hvor de fleste af vinene fra denne appellation dyrkes.