Viognier

Den hvide drue, der er synonym med det nordlige Rhône, Viognier lever et dobbeltliv og findes også blandet med Syrah i rødvine både herhjemme og i udlandet. På egen hånd producerer Viognier gyldenfarvede, aromatiske hvidvine. De har stenfrugtsaromaer, og det er abrikoser og ferskner der nævnes oftest. FInd en hvidvin med Viognier her hos Greatwine.

Viser alle 3 resultater

  • Barone Montalto Collezione di Famiglia Bianco Passivento Sicilia IGT 2022

    ✓ På lager & klar til levering

    73 Kr.
  • Luna Argenta Bianco Appassite Terre Siciliane IGT 2021

    Luna Argenta Bianco Appassite Terre Siciliane IGT 2021

    ✓ På lager & klar til levering

    75 Kr.
  • McManis Family Vineyards, Viognier, River Junction AVA, 2021

    McManis Family Vineyards, Viognier, River Junction AVA, 2021

    ✓ På lager & klar til levering

    149 Kr.

En cremet smag 

Viognier er en fyldig hvidvin, der stammer fra det sydlige Frankrig. Mest elsket for sine parfumerede aromaer af fersken, mandarin og kaprifolier, kan Viognier også lagres på egetræ for at tilføje en rig cremet smag med strejf af vanilje. Hvis du elsker at prøve de dristigere hvidvine som fx Chardonnay, så er Viognier bestemt noget du vil kunne lide at prøve.

Hvis du kan lide Chardonnay er Viognier noget for dig 

Afhængigt af producenten og hvordan den er lavet, vil den variere i intensitet fra let og sprittet med et strejf af bitterhed til fed og cremet. Hvis du kan lide Chardonnay, vil du kunne lide vægten af ​​Viognier og bemærke, at den ofte er lidt blødere på syren, en smule lettere og også mere parfumeret. På ganen er vinene typisk tørre, selvom nogle producenter vil lave en off-dry stil, der pynter på Viogniers ferskenagtige aromaer. 

Den rigtige parring 

Tricket til at parre mad med Viognier vin er fuldt ud at respektere dens delikate blomsternoter og medium syre. Fokuser derfor som hovedregel på at pynte og udvide vinens kernesmag, mens du sørger for, at de fødevarer, du parrer med den, ikke er for syrlige eller fede. Et godt eksempel kan være at matche en dristigere Viognier, med kyllinge tagine med abrikoser og mandler serveret med safranris. Aromaerne i retten skal højne frugtsmagene vinen.

Enkeltsortsvine og blandingsvine 

Efterhånden som Viogniers druen begyndte at blive populær igen i 1970'erne og 80'erne. Derefter flyttede sorten gradvist ned gennem Rhône-dalen og ind i det sydlige Frankrig, hvor den ofte dyrkes i Languedoc for at producere kommercielle enkeltsortsvine, og bruges som en komponent i blandede vine. Hvidvine, hvor druen giver blandingen sin berusende parfume og fyldige krop.

0
Brug 800 Kr. mere for at få gratis DK fragt
Din kurv er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Udforsk vores sortiment