Alsace
Alsace er kendt som en region hvor hvidvin og rósevin har hjemme. Alsace er sammen med Bourgogne nok Frankrigs mest kendte område for produktion af hvidvin. I Alsace laver de næsten kun vin på de 7 ædle druesorter som er Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc, Muscat, Sylvaner og Pinot Noir. Det er vine som mange vil genkende navnet på.
Viser alle 5 resultater
-
Cave du Roi Dagobert Riesling Racines and Terroirs 2019 Alsace
✓ På lager & klar til levering
89 Kr. -
Cave du Roi Dagobert Riesling ‘Medaille d’Or’ 2021 Alsace
✓ På lager & klar til levering
69 Kr. -
Boeckel Riesling Alsace 2019
✓ På lager & klar til levering
85 Kr. -
Dagobert Riesling Sélection 2019
✓ På lager & klar til levering
65 Kr. -
Domaine Robert Roth, Gewurztraminer “Les Terres de Grès” 2020
✓ På lager & klar til levering
149 Kr.
Alsaces anderledes druetyper
Det er sådan at druetyperne i Alsace faktisk er noget anderledes i forhold til Bourgogne. I Bourgogne er det Chardonnay der er den alt dominerende hvidvinsdrue. Alsaces vigtigste druesorter er tilgengæld Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Sylvaner og Gewurtztraminer. Disse druesorter frembringes ved Vogeserne som ligger tæt på den tyske grænse. Det er både tørre, mineralske og søde hvidvine. Trods Alsace nord-østlige lokation i Frankrig er det et af landets tørreste områder overhovedet.
Riesling ‘’Druernes konge’’
Både i Tyskland og Alsace er hvidvinens drue konge Riesling. Smagen og duften af Riesling bliver kraftigere ved langsom modning. Det er ligesom med jordbær, hvor smagen bliver kraftigere, når der ikke er så meget sol. Så druerne de modnes langsommere på grund af mindre soleksponering. Riesling dufter af blomster, æble og honning. Smagen er aromatisk og stærk, med en stærk syre. Det er denne syre som giver Rieslingen sin stålagtige struktur, karakter og elegance. Rieslingen går rigtigt godt til fiskeretter, gerne fed fisk som laks.
Nydes kolde
Alsace vinene bør nydes afkølet ved en 8-10 grader. Det ville derfor være smart at tage vine fra Alsace ud af køleskabet lidt før de skal serveres. På den måde vil flasken kunne nå at stige lidt i temperatur, og det giver vinene en mulighed for at åbne op for deres skønne kompleksitet og smag. En perlende vin må meget gerne serveres et par grader koldere en de traditionelle hvidvine. Lige omkring 5-7 grader og kan faktisk serveres i et champagneglas.