Sicilien
Sicilien er en autonom region i Italien og er middelhavets største ø. Sicilien har flere vinmarker end nogen andre af de italienske vinregioner. Sicilien konkurrerer med Puglia/Apulien om at være det største vinproducerende område. Den sicilianske drue spiller en stor rolle i mange dessertvine, her at nævne Marsala.
Viser alle 6 resultater
-
v/6 flasker
Montalto Pinot Grigio 2022 Terre Siciliane IGT
58 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
12 %TilbudSpar 60 Kr.v/1 kasse
Smagekasse – hvidvine
510 Kr.450 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/6 flasker
Barone Montalto Organic Cataratto Sicilia IGT 2020
62 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 box
Montalto Cataratto/Viognier IGT Sicilia 3 L. Bag-in-Box
163 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/1 boks
VITO Chardonnay IGT Terre Siciliane 3 L. Bag-in-Box
163 Kr.✓ På lager & klar til levering
-
v/12 flasker
Montalto Pinot Grigio 2021 Terre Siciliane IGT – 37,5 cl.
34 Kr.✓ På lager & klar til levering
Området har været igennem en positiv udvikling
Engang berygtet for at producere kandevin og boksvin, men også for at være Italiens brønd med koncentreret most, der blev brugt til at forstærke de mere delikate nordlige aftapninger. Heldigvis har det solrige Sicilien rystet sit bulk-vin image af sig. Takket være udbredt fokus på indfødte druer, økologisk vindyrkning, valg af vingårdspladser, lavere udbytte og omhyggelig vinfremstilling. Disse faktorer har gjort den største ø i Middelhavet til et af Italiens mest spændende vinproducerende områder.
Siciliens hvidvinsdruer må ikke undervurderes
Selvom Siciliens røde druer får det meste af rampelyset, bør dens nye generation af tørre, strålende hvide druer være på enhver vinelskers radar. Regionens kvalitetsrenæssance startede tilbage i 1980'erne, og kom for alvor i gang i 90'erne. I starten afhang det af banebrydende plantninger af internationale druer som Chardonnay og Merlot. Men i regionens varme, tørre klima, som er ideel til økologisk landbrug, gav sorterne dengang ofte store endimensionelle vine, der havde ringe personlighed og var genert på friskhed.
Sicilien moderniseres med forbrugerne
Da forbrugerne vendte sig mod mere elegante, madvenlige vine, genopdagede sicilianske producenter øens indfødte druer. Disse druer trives i Siciliens varierede terroir, der spænder fra de varme, tørre sletter i vest til de kølige, højtliggende skråninger på Etna bjerget i nordøst. De bedste vine blandt de hvidevine er lavet med Grillo, Catarratto, Carricante, Inzolia, Zibibbo og Grecanico, og de spænder fra velsmagende og sprøde til komplekse og overraskende lagringsværdige.