Barbera

Barbera rødvin | Barbera er en druesort som findes flere forskellige steder i verden, dog mest udbredt i Italien. I vinområder som Piemonte og Californien klare druen sig rigtig godt og vinen som kommer på flaske er meget behagelig og let drikkelig.

Viser alle 4 resultater

  • 24 %
    Tilbud
    Spar 24 Kr.
    Ricossa Barbera Appassimento Piemonte DOC 2020 - Ricossa Barbera Appassimento

    Ricossa Barbera Appassimento Piemonte DOC 2022

    ✓ På lager & klar til levering

    75 Kr.
  • Ricossa Barbera Piemonte DOC 3 L. Bag-in-Tube 2018 rødvin

    Ricossa Barbera Piemonte DOC 3 L. Bag-in-Tube 2021

    ✓ På lager & klar til levering

    192 Kr.
  • Barbera d'Alba DOC 2021 rødvin

    Fratelli Alessandria Barbera d’Alba DOC 2021

    ✓ På lager & klar til levering

    118 Kr.
  • Fratelli Alessandria Barbera d’Alba ‘Priòra’ 2019

    ✓ På lager & klar til levering

    175 Kr.

Hvor er Barbera fra? 

Det er en af de allermest plantede druer i Italien. På grund af det kan der til tider kommer en lidt svingende kvalitet af vin, men lad ikke dette afholde dig fra at prøve den ligefremme og meget letforståelige italiener. I Piemonte har Barbera en særlig plads, og den er nærmest blevet synonym med rødvin til egnsretter i Piemonte. Piemonte har 3 forskellige udgaver af Barbera: Barbera D’Alba, Barbera D’Asti og Barbera del Monferrato. Hvis du gerne vil prøve vin som er produceret på druen Barbera, så kan Argentina og Californien også anbefales.

Farve, duft, smag og syre 

Barberas skaller indeholder et højt indhold af syre, og har en dyb blå farve. Det helt unikke ved denne drue er at den samtidig med det høje syre indhold er lav på tannin, og dette skaber en meget mørk, men let rødvin der nærmest kan føles som en hvidvin når man har den i munden, men den har stadig smagen af stor rødvin. Når man hælder vinen op i sit glas og slynger den elegant rundt, så breder der sig en duft af forskellige bitre kirsebær og krydderier. 

Hvorfor skal du drikke Barbera? 

Det helt unikke ved Barbera druen er det lave tanninindhold, som står i kontrast til det høje syreniveau. I de varme årgange gør denne kombination at vinen får et helt særligt og afbalanceret udtryk. Barbera er sammen med sin franske fætter Pinot Noir, noget af det rødvin som gør sig overraskende godt til fisk, specielt hvis retten domineres af tomat.
Vine produceret på Barbera går også rigtig godt til Italienske klassikere som Pizza og Pasta.

0
Brug 800 Kr. mere for at få gratis DK fragt
Din kurv er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Udforsk vores sortiment