Cabernet Franc

Cabernet Franc er en søster drue til Cabernet Sauvignon. Cabernet Franc er en mindre kendt drue, oftest brugt i blends i Bordeaux. I Canada ser man dog at den bliver brugt til at lave rødvin kun på Cabernet Franc. 

Viser alle 8 resultater

  • Fief du Marquis Bordeaux AOP 2018

    Fief du Marquis Bordeaux AOP 2018

    ✓ På lager & klar til levering

    51 Kr.
  • Héritiers de Lambert, Château de Sales, Pomerol, 2018

    Château de Sales Pomerol 2018

    ✓ På lager & klar til levering

    319 Kr.
  • Chateau des Grand Jays

    Chateau des Grands Jays Montage Saint-Emilion 2016

    ✓ På lager & klar til levering

    89 Kr.
  • Château Malartic-Lagraviere 2011, Pessac Léognan Rouge, GCC

    Château Malartic-Lagraviere 2011, Pessac Léognan Rouge, GCC

    ✓ På lager & klar til levering

    495 Kr.
  • Chateau Vieille Dynastie 2018 Lalande de Pomerol

    Chateau Vieille Dynastie 2018 Lalande de Pomerol

    ✓ På lager & klar til levering

    129 Kr.
  • Les Pagodes de Cos 2018

    Les Pagodes de Cos 2018

    ✓ På lager & klar til levering

    565 Kr.
  • Pichon Comtesse Reserve

    Pichon Comtesse Reserve, 2018

    ✓ På lager & klar til levering

    555 Kr.
  • Chateau Pedesclaux 2018, Pauillac 5. cru

    Chateau Pedesclaux 2018, Pauillac 5. cru

    ✓ På lager & klar til levering

    518 Kr.

Hvor er den fra? 

Médoc i det nordlige Bordeaux, det er her druen Cabernet Franc oprindeligt stammer fra. Her har de i århundrede lavet gode vine på denne franske drue, som er noget letbenet. I Bordeaux får Cabernet Franc ikke lov til at stå alene særlig ofte – druen bliver ofte blandet med Merlot og Cabernet Sauvignon. Hvis man finder en vin som alene er produceret på Cabernet Franc druen fra Loire området, så kan man finde nogle fænomenale vine. Hvis man leder efter en vin uden fra Frankrig som indeholder Cabernet Franc, så er der gode muligheder i det nordlige Italien, Australien og Chile.

Farven, duften og smagen 

Cabernet Franc er nærmest indbegrebet af elegant vin. Med en blød tekstur og parfumeret aroma, gør den til en let og struktureret rødvin. Cabernet Franc er en form for stamfader til den meget udbredte Cabernet Sauvignon. Som enhver god fader, så kan Cabernet Francs milde væsen tøjle den mere utilpassede og slagkraftige Cabernet Sauvignon. Det faktum at druen kan være et diplomatisk indslag i alle rødvins-blands, har gjort druen populær i Bordeaux. Cabernet Franc modner tidligt og bruges derfor til at kontrollere smagen i forskellige blends. Cabernet Franc er utrolig god til at tøjle vildskab, løfte tyngden og raffinerer smagen.

Man skal prøve en Cabernet Franc

Hvis du ikke har tænkt dig at nyde din Cabernet Franc så skal du lade den ligge. Vinen skal ikke nydes til fredagsslikket. Vine med Cabernet Franc passer godt til mad, som lyst kæd, fjerkræ og svinekød. Den har det også særdeles godt med retter hvor der er fuldt tryk på de friske krydderurter. At drikke Cabernet Franc er moderne, tidsløst og visionært – men mest af alt er det bare god stil.

0
Brug 800 Kr. mere for at få gratis DK fragt
Din kurv er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Udforsk vores sortiment