Gamay
Gamay er en meget lille druesort, der stort set kun findes på franske og Schweiziske vinmarker. Gamay er en blå drue, der er mest kendt og dyrket i området Beaujolais i Frankrig. Det er en lys, let og aromatiske drue, som næsten kun dyrkes i Beaujolais. Gamay er en stabil drue, der ikke er så følsom overfor hårdt klima. Her finder du rødvine som indeholder druen Gamay.
Viser alle 2 resultater
-
Moulin-à-Vent, Coeur de Granit, 2021 – Cave du Chénas
✓ På lager & klar til levering
103 Kr.- Beaujolais, Druer, Fransk rødvin, Gamay, Lande, Nyheder, Områder, Rødvin, Vin
-
Maison Albert Bichot, Mr. No, Beaujolais-Villages, 2022
✓ På lager & klar til levering
139 Kr.- Beaujolais, Druer, Fransk rødvin, Gamay, Lande, Naturvin, Nyheder, Områder, Økologisk/biodynamisk, Rødvin, Vin
Beaujolais i Frankrig
I dette franske område er jordbunden helt perfekt fordi den består af sandet ler- og granitjord. Denne type jordbund er helt perfekt til Gamay druen, der hvis den dyrkes i andre jordtyper har det med at blive ubetydelig. I Beaujolais bliver gamay druen dog til enestående friske, frugtige, livlige, lette og meget drikkevenlige vine som indeholder meget lidt tannin. Det er meget få vin områder som fokusere så meget på en enkelt druesort, som Beaujolais gør på Gamay.
En bleg og blå drue
De vine som laves på Gamay druen er generelt blegere, mere blålige, end de fleste andre rødvine. Den indeholder en ret høj syre og en enkel men skøn og livlig aroma af helt friskplukket rød frugt. Duften som Gamay druen giver kan være mindre betagende.
Gamay Noir à Jus Blanc
Den udbyttesrige Gamay Noir à Jus Blanc – den sorte Gamay, med den hvidesaft, de bliver plantet ekstremt tæt. Nogle steder er der helt op til 9-10.000 planter pr. Hektar. Planten høstes ved hjælp af håndkraft, fordi druerne gæres hele “macération carbonique”, og dette giver en hel masse aroma, men få tanniner. Vinificeres druen derimod med maceration, vil man opnå vine med et virkelig spændende modningspotentiale.
Gamay til maden
Rødvine som laves på gamay druen er gode let afkølede og passer til lette frokostretter, fjerkræ, salater, oste og charcuteri. Så find den flaske vin der passer bedst til dig nyd den inden for 1-2 hverdage.