Piemonte
Vin fra Piemonte skal ikke bare smages, men opleves. Piemonte er en region i Norditalien ved foden af Alperne op mod Schweiz. Piemonte producerer det største antal af velsmagende og prisvindende vine i Italien, heriblandt Barbera, Barolo og Asti Spumante. Vine fra Piemonte er særdeles eftertragtede, og hoveddruen i regionen er Nebbiolo. Nebbiolo-druen står bag de store vine fra Barolo og Barbaresco.
Viser alle 11 resultater
-
Ricossa Barolo Riserva 2016
✓ På lager & klar til levering
195 Kr.- Vin, Nyheder, Vin til påske, Rødvin, Lande, Italiensk rødvin, Druer, Nebbiolo, Områder, Barolo, Piemonte
-
Ricossa Barbera Appassimento Piemonte DOC 2022
✓ På lager & klar til levering
99 Kr.75 Kr. -
Fratelli Alessandria Verduno Pelaverga ‘Speziale’ 2022
✓ På lager & klar til levering
149 Kr. -
Fratelli Alessandria Barolo 2017 DOCG
✓ På lager & klar til levering
399 Kr.- Barolo, Druer, Hovedret, Italiensk rødvin, Lande, Nebbiolo, Områder, Piemonte, Rødvin, Vin, Vin til fest
-
Fratelli Alessandria Langhe Nebbiolo ‘Prinsiot’ 2021 DOC
✓ På lager & klar til levering
179 Kr. -
Ricossa Barbera Piemonte DOC 3 L. Bag-in-Tube 2021
✓ På lager & klar til levering
192 Kr. -
Fratelli Alessandria Barbera d’Alba DOC 2021
✓ På lager & klar til levering
118 Kr. -
Fratelli Alessandria Barolo Del Comune di Verduno 2018
✓ På lager & klar til levering
345 Kr. -
Fratelli Alessandria Barbera d’Alba ‘Priòra’ 2019
✓ På lager & klar til levering
175 Kr. -
Fratelli Alessandria Dolcetto d’Alba 2022
✓ På lager & klar til levering
118 Kr. -
Barolo ”La Foia” DOCG, 2017
✓ På lager & klar til levering
395 Kr.
Barolo
Vinen har sit velklingende navn Barolo fra en landsby ved navn Barolo, som ligger i Langhe. Barolo har en form for lillebror-vin, som hedder Barbaresco, og disse to vine sammenlignes ofte. Fællestrækkene ved de to vine er, at de altid laves 100 % på Nebbiolo. Nebbiolo er en af de kvalitetsmæssige bedste blå druesorter i Piemonte. En Barolo er som ung vin lukket og præget af kraftige tanniner. Men allerede efter et par år vil vinen begynde at åbne op. Farven skifter fra en teglrød farve og hen mod en orange for hvert år, der går.
Den gamle og den nye
Der er flere forskellige slags Barolo, og man kan i grove træk inddele dem i to grupper – den gamle og den nye skole. Den nye skole kendetegnes ved at have en blød garvesyre og er rigtig godt balanceret. Vinen fra den nye skole kan også drikkes tidligere end den Barolo-vin fra den gamle skole. Den nye skoles Barolo vin bliver også lagret på nye træfade, hvilket er helt utænkeligt for den gamle skole af Barolo. Den gamle skole sværger nemlig til langtidslagring på gamle træfade, som ikke præger vinene med moderne elementer som f.eks. vanilje.
Lagring af Barolo
En god Barolo kan typisk gemmes 10-20 år, og nogle kan blive gemt helt op til 50 år. Det er dog sådan at markedet lige for tiden er blevet fyldt med en masse billige og ikke så gode baroloer, og de lever på ingen måde op til karakteristika, som ellers ville kendetegne en god Barolo.