Veneto
Viser alle 5 resultater
-
Montigoli Amarone della Valpolicella DOCG 2019
✓ På lager & klar til levering
249 Kr. -
Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019 DOC ‘La Casetta’ Domini Veneti
✓ På lager & klar til levering
199 Kr.- Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone, Druer, Italiensk rødvin, Lande, Rondinella, Rødvin, Veneto, Vin
-
Cantina di Negrar Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2021
✓ På lager & klar til levering
119 Kr. -
Montigoli Appassimento Rosso 2019
✓ På lager & klar til levering
79 Kr.- Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone, Druer, Italiensk rødvin, Lande, Nyheder, Områder, Rondinella, Rødvin, Veneto, Vin
-
Cantina Valpolicella Negrar SI. Mento 2019
✓ På lager & klar til levering
65 Kr.
Venetoregionens store vinproduktion
Nogle af de bedste italienske vine kommer fra Veneto. I Danmark er det Valpolicella-vinen, vi kender og drikker mest, når det gælder Veneto rødvin. Navnet kommer fra latinsk og betyder 'dalen'. Kendetegnet ved en Valpolicella er den bitterhed og mørkhed, der mest af alt minder om umodne kirsebær eller kirsebærsten. Valpolicella står for en stor produktion af vin og er samtidig blevet udvidet med årene. Produktionen af Valpolicella startede i området Valpolicella Classico.
Typer af vin i Valpolicella
En helt klassisk Valpolicella bliver betragtet som en hverdagsvin. En Valpolicella superiore er også en hverdagsvin, men superiore betyder, at den er bedre. Ripasso minder om en klassisk tør Amarone og en Recioto er en sød Amarone.
Ripasso betragtes som en vin, der ikke er helt samme niveau som en Amarone. Den kaldes en 'Mini-Amarone' eller en 'fattigmands-Amarone', og den er væsentligt billigere. At passere eller Rispasare, som Ripasso er opkaldt efter, betyder i bund og grund at man tager kvasen fra produktionen af Amarone og blander med Valpolicella. På den måde kan den sidste smag fra Amarone komme over til Ripassoen. Dette ender med at gære vinen videre og til sidst give en mere fyldig vin, som ender med at få mere farve. Alkoholprocenten ligger på mellem 13,5 og 14,5 % pga. den forlængede gærringstid oven på blandingen af kvasen. Der findes flere varianter af Ripasso, men alle bruger rester fra tidligere produktion. Ripasso ligger sig meget op af Valpolicella Superiore pga. dens kraft og fyldighed, selvom den burde være tættere på en Mini-Amarone.
Lyder Veneto som et spændende område?
Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde det rigtige valg – om det er til hverdagen, middagen eller et arrangement. Hvis dette område ikke lyder som noget for dig, kan du finde hele vores udvalg af rødvin her.