Veneto

Veneto er en berømt vinregion i Italien og er den tredje mest producerende vinregion. Sammen med Piemonte og Toscana kommer nogle af Italiens mest kendte vine herfra. De bedst kendte vine fra Veneto er Valpolicella (heriblandt Amarone, Recioto og Ripasso). Se hele vores udvalg af Veneto rødvin her.

Viser alle 5 resultater

  • Montigoli Amarone della Valpolicella DOCG 2019

    Montigoli Amarone della Valpolicella DOCG 2019

    ✓ På lager & klar til levering

    249 Kr.
  • Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2018 DOC 'La Casetta' Domini Veneti

    Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019 DOC ‘La Casetta’ Domini Veneti

    ✓ På lager & klar til levering

    199 Kr.
  • Cantina di Negrar Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019

    Cantina di Negrar Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2021

    ✓ På lager & klar til levering

    119 Kr.
  • Montigoli Appassimento Rosso Veneto IGT 2019 - Montigoli Appassimento

    Montigoli Appassimento Rosso 2019

    ✓ På lager & klar til levering

    79 Kr.
  • Cantina di Negrar Sí Mento Rosso Verona IGT 2019 - Sí Mento Rosso

    Cantina Valpolicella Negrar SI. Mento 2019

    ✓ På lager & klar til levering

    65 Kr.

Venetoregionens store vinproduktion

Nogle af de bedste italienske vine kommer fra Veneto. I Danmark er det Valpolicella-vinen, vi kender og drikker mest, når det gælder Veneto rødvin. Navnet kommer fra latinsk og betyder 'dalen'. Kendetegnet ved en Valpolicella er den bitterhed og mørkhed, der mest af alt minder om umodne kirsebær eller kirsebærsten. Valpolicella står for en stor produktion af vin og er samtidig blevet udvidet med årene. Produktionen af Valpolicella startede i området Valpolicella Classico.

Typer af vin i Valpolicella 

En helt klassisk Valpolicella bliver betragtet som en hverdagsvin. En Valpolicella superiore er også en hverdagsvin, men superiore betyder, at den er bedre. Ripasso minder om en klassisk tør Amarone og en Recioto er en sød Amarone.

Ripasso betragtes som en vin, der ikke er helt samme niveau som en Amarone. Den kaldes en 'Mini-Amarone' eller en 'fattigmands-Amarone', og den er væsentligt billigere. At passere eller Rispasare, som Ripasso er opkaldt efter, betyder i bund og grund at man tager kvasen fra produktionen af Amarone og blander med Valpolicella. På den måde kan den sidste smag fra Amarone komme over til Ripassoen. Dette ender med at gære vinen videre og til sidst give en mere fyldig vin, som ender med at få mere farve. Alkoholprocenten ligger på mellem 13,5 og 14,5 % pga. den forlængede gærringstid oven på blandingen af kvasen. Der findes flere varianter af Ripasso, men alle bruger rester fra tidligere produktion. Ripasso ligger sig meget op af Valpolicella Superiore pga. dens kraft og fyldighed, selvom den burde være tættere på en Mini-Amarone.

Lyder Veneto som et spændende område?

Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde det rigtige valg – om det er til hverdagen, middagen eller et arrangement. Hvis dette område ikke lyder som noget for dig, kan du finde hele vores udvalg af rødvin her.

0
Brug 800 Kr. mere for at få gratis DK fragt
Din kurv er tom!

Det ser ud til, at du ikke har tilføjet nogen varer til din indkøbskurv endnu.

Udforsk vores sortiment