Cinsault
Cinsault er en mørkvinsdrue, der trives i varmt, tørt klima. Det er en af de mest plantede sorter i Sydfrankrig, selvom det generelt er en arbejdshest drue, der blandes med andre klassiske Rhône-sorter som Grenache, Syrah og Mourvèdre. Så kan den i disse blandingsvine være super god. Find og køb en af disse glimrende kvalitets rosevine her på siden.
Viser alle 2 resultater
-
Le Petit Frenchy Rosé, IGP Méditerranée, 2021
✓ På lager & klar til levering
89 Kr. -
Domaine de Tavernel, Mas Compagne Rosé, Gard IGP NV
✓ På lager & klar til levering
72 Kr.
Det som Cinsault bidrager med
Når den aftappes alene, producerer Cinsault typisk frugtige og friske vine beregnet til at blive drukket mens de unge. Lyse røde bærfrugter som kirsebær, modne jordbær og røde ribs dominerer, komplimenteret af sort peber, violer og krydderier. Dybest set er dette beregnet til at åbne sig under den sollen i det område man dyrker druen i.
Hvad kan Cinsault komplimentere?
Cinsault og Cinsault-baserede blandinger er ret alsidige. Druen kan samarbejde godt med almindelige sydfransk mad og middelhavsfødevarer: sorte oliven, fåremælksost, ratatouille og ja, en lækker pizza. Dens krydrethed kan dog tåle mere hjertelig mad som grillpølse eller hvidløgstunge retter. Rosevine er perfekte til niçoise salat eller en sandwich twin the pan bagnat.
Druen er desværre i tilbagegang
Cinsault er en vigtig, men desværre reducerende, spiller i den berømte Chateauneuf-du-Pape-blanding og kan også findes i andre sydlige Rhône-blandinger. Den er også almindeligt brugt i Languedoc-Roussillon og Provence. I Italien går Cinsault under betegnelsen Ottavianello og kan findes i små beplantninger.
Cinsault vindyrkning
Druerne bliver dannet i tætte klaser, med lave niveauer af tanniner i skallerne. Den kan producere tunge afgrøder på høsttidspunktet, selv i særligt tørre og tørkelignende årgange, hvilket kræver opmærksomme vinmagegere for at sikre, at afgrøder niveauerne holder sig i skak. Den er tilbøjelig til sygdomme og meldug i fugtige, våde årgange takket være de tætte klynger. Sorten har fundet vej til et flertal af vindyrkningsregioner, med næsten 23.000 hektar rapporteret i 2016.