Grenache
Grenache rose er en spændende underkategori indenfor rosevin. Grenache er en spansk drue, som har en stor udbredelse i området Rhône og Languedoc. Grenache stammer oprindeligt fra det nordlige spanien, men er efterhånden blevet en populær drue, som er til at finde i mange lande med et varmt klima.
Viser alle 5 resultater
-
Chateau Barbebelle “Cuvée Madelaine” 2023 Rosé, Provence AOP
✓ På lager & klar til levering
99 Kr. -
Domaine Saint-André, Folie d`Inés Rosé 2021
✓ På lager & klar til levering
69 Kr.- Druer, Fransk rosévin, Grenache, Lande, Nyheder, Områder, Rosévin, Sæsonens favoritter, Sydfrankrig, Vin
-
Woodstock Grenache Rosé 2021 Adelaide
✓ På lager & klar til levering
92 Kr. -
Château Barbebelle Cuvée Madeleine Rosé Coteaux d’Aix en Provence 2022 – Magnum
✓ På lager & klar til levering
199 Kr. -
Le Petit Frenchy Rosé, IGP Méditerranée, 2021
✓ På lager & klar til levering
89 Kr.
Historien bag druen
Grenache druen var tilbage i slutningen af 1900’tallet den anden mest plantede druesort i hele verden. Druen findes under en helt masse forskellige synonymer, alt efter hvor i verden vi befinder os. Efter årtusindskiftet er druens dominans dog gået hen og blevet nedtonet en hel del. Det skyldes generelt Merlot og Cabernet Sauvignon, som har vundet en stigende popularitet. Oprindeligt var denne drue faktisk mest udbredt i Spanien. Det var under synonymet Garnacha, men en stor del af vinstokkene er blevet revet op gennem 80’erne. Derfor har Frankrig i dag flest plantede Grenache vinstokke.
Druens karakteristik
Grenache er karakteriseret ved en usædvanlig kombination af lys farve og høj alkohol. Den har en sød og frugtig smag med urtepræg. Den er virkelig udbredt i Sydfrankrig, Provence, hvor smagen er som dufte af Provence med urter, timian og lavendel. Grundet den lyse farve benyttes den ofte til fremstilling af rosevin fra Tavel og Lirac, men dens force er rødvin.
Vores vin forslag: Chateau Barbebelle “Cuvée Madelaine” 2021 Rosé, Provence AOP
Denne elegante ’Cuvée Madeleine’ er blevet til på basis af 60% Grenache og 40% Syrah, som gennemgår en kort maceration for at opnå den rigtige, sart laksefarvede vin. Duft og smag har forførende elementer af granatæble, friske jordbær, modne kirsebær med florale undertoner. Flot intensitet er pakket ind af moden frugt og en tør finish.
Châteauneuf-du-Pape
Grenache druen bliver brugt i Châteauneuf-du-Pape, hvor den ofte bliver blandet med andre druer. Andelen af Grenache i en Châteauneuf-du-Papevin kan veksle meget, da det er tilladt at bruge 13 forskellige druer i netop det område. Det betyder derfor også, at der kan være meget stor forskel på vine fra Châteauneuf-du-Pape, også selvom langt de fleste indeholder mere Grenache end andre druer. Det er derfor at Grenache også bliver brugt i enkelte-drue-rosevine i Frankrig.